برگزاری اولین رویداد استارتاپ ویکند سلامت روان الکترونیک
به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی دانشگاه تهران، مراسم افتتاحیه این رویداد با حضور دکتر حسن به نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، دکتر منصوره سادات صادقی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت روان وزارت علوم، حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران و جمعی از دانشجویان، متخصصان و علاقمندان روز چهارشنبه اول اسفند برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه، معاون دانشجویی دانشگاه تهران ضمن تشکر از نهادهای برگزار کننده این رویداد گفت: « این رویداد نوعی الگو برداری است و امیدوام به بهترین شکل انجام شود. تاکنون بیش از هزار استار آپ ویکند در بیش از 400 شهر و 135 کشور دنیا انجام شده و به نظر میرسد از سال 2007 این رویداد جایگاه خود را در مجامع علمی پیدا کرده است».
وی افزود: « این رویداد نوعی علم ورزی در حوزه تجربه، آموزش و اجرا است زیرا تنها با عملیاتی شدن ایده ها است که میشود در این کار به موفقیت دست پیدا کرد. البته حضور مربیان (منتورها) نیز میتواند در جهت دادن به این فعالیتها کمک کننده باشد؛ مربیان شیوه تیم سازی را یاد میدهند».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: « یکی از اهداف بزرگ این رویداد میتواند تیم سازی باشد. یکی از ایرادات فرهنگی ما عدم تمایل به تشکیل تیم و انجام انفرادی برنامه ها است. باید برای موضوع تیم سازی نیز همانند اجرا و ارائه ایده اهمیت قائل شویم و تلاش کنیم تا افراد مختلف از حوزه های گوناگون مانند روانشناسی، الکترونیک، کامپیوتر و کسب و کار در کنار هم یک تیم را تشکیل دهند تا با کمک هم بتوانند ایده ها را به اجرا و تجاری سازی درآورند».
وی افزود:« افزایش سطح سواد سلامت روان و نشاط دانشجویان، ترویج فرهنگ خلاقیت و کارآفرینی، انجام کاراهای تیمی، همگام شده دانشگاه با نوآوری ها، کاهش هزینه خدمات و افزایش کیفیت آنها از سایر اهداف این رویداد است. همچنین در این رویداد علاوه بر مهارت تیم سازی با اصول راه اندازی کسب و کار، اصول ثبت شرکت، تدوین مدل کسب و کار آشنا میشوند و سطح سواد در حوزه های اجرایی و حوزه سلامت روان برای دانشجویان خلاق افزایش مییابد».
دکتر به نژاد با تاکید بر استفاده از جوانان خلاق و ایده پرداز در کشور گفت:« در کشور به علت شرایط جهانی دچار محدویتهایی مانند تحریم های ظالمانه استکبار جهانی هستیم و تنها با تکیه بر جوانان خلاق و ایده پرداز میتوانیم بر این مشکلات غلبه کنیم. امیدواریم شاهد این باشیم که مجموعه دانشگاه، کارآفرینان، بخش خصوصی و دانشجویان مجموعه چهار ضلعی را تشکیل دهند و خروجی آن فارغ التحصیلانی باشند که مشکلات کشور را پشت سر بگذارند و با کار آفرینی ایجاد شغل کنند».
وی افزود:« بحث اجرایی کردن ایده ها بسیار مهم است زیرا در نهایت این ایده ها باید توسط مخاطب مورد پذیرش و استفاده قرار گیرد. امیدوارم بعد از اتمام این رویداد بتوانیم مسابقات استارت آپ ویکند را نیز برگزار کنیم».
در ادامه این رویداد حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت سلامت روان در جامعه گفت: « این رویداد برای اولین بار در حوزه سلامت روان در کشور برگزار میشود دلیل برگزاری آن اهمیت موضوع سلامت روان و باری است که سلامت روان به جامعه تحمیل میکند. سلامت روان یکی از شاخصهای توسعه جامعه بوده و اهمیت آن ما را بر آن داشت که این رویداد را برگزار کنیم و در خدمت دانشجویان و متخصصان صاحب ایده باشیم».
وی افزود: « هدف ما در ارائه خدمات مشاوره و بهداشت روان این است که مخاطبان ما دسترسی سریع به خدمات کم هزینه و با کیفیت داشته باشند. با این هدف از 2 یا 3 سال گذشته بحث ارائه خدمات مشاوره آنلاین را در دانشگاه تهران شروع کردیم. از آنجائیکه همه آحاد جامعه دسترسی سریع به فضای آنلاین دارند، سلامت روان الکترونیک ابزاری بسیار کاربردی است».
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران درباره هدف برگزاری این رویداد گفت:« این رویداد قصد دارد تا ایدهای جدید و خلاقانه را در یک محیط علمی مورد تمرین و تجربه قرار دهد. در این رویداد حامیان مادی و معنوی خوبی شامل دفتر سلامت روان بهداشت وزارت بهداشت، ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی ریاست جمهوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه ها و مراکز مشاوره منطقه یک وزارت علوم، معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، پارک علم و فناوری داتشگاه تهران و کانون همیاران سلامت روان دانشجویان را داریم».
وی افزود: « با توجه به اینکه سال 1397 را در مرکز مشاوره دانشگاه تهران، سال خود مراقبتی اعلام کردیم در این رویداد به آن به عنوان یک محور اصلی میپردازیم. از دیگر محورهای این رویداد می توان به بحث آزارهای سایبری و پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی اشاره کرد».
حمید پیروی گفت: « تعداد 128 نفر در این رویداد ثبت نام کرده اند که 80 درصد آنها دانشجو و 20 درصد آنها از متخصصان رشته های مختلف علوم انسانی، فنی، هنر و پزشکی می باشند».
وی افزود: « این رویداد یک کمیته سیاستگذاری دارد که زیر نظر آقای دکتر صدیقی، معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویان وزارت علوم اداره میشود. تعداد 6 نفر عضو کمیته علمی داریم که در ایام برگزاری به ارائه مطلب می پردازند. همچنین یک کمیته اجرایی 46 نفری داریم که از همیاران سلامت روان دانشگاه تهران و پردیس های تابعه هستند تا ضمن کمک به اجرای رویداد با مراحل اجرای یک استارتاپ آشنا شده و ایده بگیرند. تعداد مربیان نیز 18 نفر از متخصصان رشتههای روانشناسی، فناوری و استارتاپ هستند».
در بخش دیگری از این مراسم دکتر منصوره سادات صادقی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم درباره دلیل برگزاری این رویداد گفت: « ضرورت توجه به موضوع سلامت روان دانشجویی و ضرورت درگیرشدن دانشگاهها با فناوریهای نوین موضوع سلامت روان دیجیتال، ما را بر آن داشت تا این رویداد را برگزار کنیم. زیرا جهان به هر حال در حال دیجیتالی شدن است. اینقدر بحث پرداختن به سلامت روان دانشجویان مهم است که شعار روز جهانی سلامت روان در سال 2018، «سلامت روان جوانان و نوجوانان، جهان در حال تغییر» است و طبق آمار سازمان بهداشت جهانی از هر 5 جوان یک نفر مشکلات سلامت روان را در دنیا تجربه می کند».
مراسم اختتامیه این رویداد روز جمعه سوم اسفند ماه با حضور دکتر حسن به نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، دکتر منصوره سادات صادقی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم ، حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، دکتر ریاضی، مدیر کل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری و مدیر عامل موسسه همشهری و دکتر اکبر عبدالهی اصل، مدیر عامل شتاب دهنده کارا همراه با تقدیر از تیم های برتر حاضر انجام شد.