نشست آموزشی تخصصی در خصوص ایدز و رفتارهای پر خطر برگزار شد

۱۷ آذر ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۳ کد : ۶۸۷۵ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۶۳۲
نشست آموزشی، تخصصی در خصوص ایدز و رفتارهای پرخطر ویژه مسئولان مراکز مشاوره و اعضای شورای مرکزی کانون همیاران سلامت روان دانشگاه های منطقه یک در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مشاوره دانشگاه تهران، نشست تخصصی در خصوص ایدز و رفتارهای پر خطر با حضور دکترمحمدرضا علم، معاون سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، دکتر سید حسن ریاضی، مشاور معاون وزیر علوم و مدیر کل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، دکتر حسن به نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، دکتر فرداد درودی، مدیر دفتر ایدز سازمان ملل متحد در ایران ( UNAIDS)، دکتر احمد حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ودرمان و جمعی از روسای مراکز مشاوره و اعضای کانون‌های همیار سلامت دانشگاه‌های منطقه یک کشور در تاریخ ۱۴ آذر در تالار امیر کبیر دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست تخصصی که به مناسبت روز جهانی ایدز (۱۰ آذر) برگزار شد، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، ضمن اشاره به پیام دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: در دنیا ۷۷ میلیون نفر مبتلا به اچ.آی.وی وجود دارد که بیش از ۳۵ میلیون نفر تا کنون در اثر این بیماری جان سپرده اند. با وجود درمانهایی که ابداع شده، این آهنگ رو به پیشرفت است که کنترل آن نیازمند یک پویش همگانی است.
وی گفت: یکی از علل عدم مراجعه افراد مشکوک و مبتلا به اچ.آی.وی به مراکز بهداشتی و درمانی موضوع انگ و تبعیض به این افراد در جامعه است. مشکل انگ وتبعیض را در بحث سلامت روان داریم. برای نمونه خیلی افرادی که مشکل افسردگی دارند به مراکز مشاوره مراجعه نمی‌کنند و بابت مراجعه به روانشناس خجالت می‌کشند. این مشکل در بحث ایدز هم وجود دارد. برای مثال در اجرای برنامه های روز ایدز و اجرای تست در برخی از دانشکده ها با مقاومت مواجه بودیم.
آقای پیروی همچنین نقش کانون‌های همیاران سلامت در توسعه فعالیتهای ارتقا سلامت، بهداشت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی-روانی از جمله ایدز را مثبت ارزیابی کرد.
در ادامه معاون سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به افسار گسیخته بودن بیماری ایدز و هدف گرفتن جوانان توسط آن به اهمیت مبارزه با ایدز در جامعه پرداخت و گفت: با وجود مبارزات علمی و تلاش مراکز علمی- تحقیقاتی و سازمان ملل برای مهار این بیماری، آنچه بیشتر اهمیت دارد، مبارزه نرم است. این نوع مبارزه پیشگیری مبتنی بر آگاهی، اطلاع و آموزش است. اگر جامعه را در قبال این بیماری حساس کنیم و افراد را آموزش دهیم، می‌توانیم هم درمان را زودتر شروع کنیم و هم آسیب ها را کمتر کنیم.
دکتر علم در ادامه گفت: یکی از جوامع هدف ما جوانان به ویژه دانشجویان هستند. در این راستا از سالهای گذشته در سازمان امور دانشجویان به کمک همکاران مراکز مشاوره دانشگاه های مختلف، کانون همیاران سلامت روان تاسیس شده است.
وی افزود: این کانون ها به عنوان یکی از سرمایه های اصلی در اختیار مراکز مشاوره دانشجویی برای مبارزه با بسیاری از مشکلات از جمله مبارزه با ایدز قرار دارد. امروز تعداد ۳۵۶ کانون همیار سلامت داریم و حدود ۱۴ هزار نفر در این کانون ها فعالیت دارند. باید از پتانسیل این کانون‌ها در چرخه آموزش، مقابله، آگاهی و درمان این بیماری استفاده کنیم.
همچنین در این نشست، معاون دانشجویی دانشگاه تهران ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو گفت: موضوع ایدز و رفتارهای پرخطر و نقش دانشجویان در آموزش پیشگیری از ایدز در سطح جامعه غیرقابل انکار بوده و دانشگاه تهران ضمن انجام همکاری در این خصوص محرمانه و داوطلبانه ایدز را در آینده در دسترس دانشجویان قرار خواهد داد.
در ادامه مراسم، مشاور معاون وزیر علوم هم با تاکید بر جدی گرفتن شیوع این بیماری گفت: برخلاف روند جهانی که نرخ شیوع ایدز رو به کاهش گذاشته در کشور ما این موضوع رو به افزایش است. در چند سال اخیر وارد موج سوم ایدز در ایران شده ایم که بیشترین شیوع از طریق رابطه جنسی است و جمعیت هدف این بیماری بیشتر در جمعیت جوان و دانشجویی کشور قرار می گیرد.
دکتر ریاضی بر نقش کانون‌های همیار سلامت در این زمینه تاکید کرد و افزود: درحال حاضر کانون‌های همیار سلامت، تنها تشکل غیر رسمی دارای ظرفیت برای اجتماعی کردن آموزش، پیشگیری و مبارزه با این مساله بسیار حساس است. محیط های دانشجویی کاملاً این ظرفیت را دارند که یک با فرآیند برنامه ریزی شده و کوتاه مدت بسیاری از موانع فرهنگی- اجتماعی بوجود آمده در این زمینه را حل و فصل کنند و به جامعه این امکان را بدهند که یک مواجه معقول و منطقی با این موضوع داشته باشد.
در این نشست با موافقت دکتر درودی مدیر دفتر ایدز سازمان ملل در ایران (UNAIDS) مقرر شد، کارگاه های آموزشی در زمینه پیشگیری و اطلاع رسانی برای اعضای کانون همیار سلامت روان با کمک دفتر ایدز سازمان ملل متحده در ایران، در سال ۲۰۱۹ برگزار شود.