در روز نخست گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های سراسر کشور مطرح شد:

نیازمند امید ، انگیزه و همدلی بیشتر در مجموعه‌های دانشجویی هستیم

۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۱:۳۶ کد : ۶۱۸۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۸۱۳
در روز نخست گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های سراسر کشور مطرح شد: نیازمند امید ، انگیزه و همدلی بیشتر در مجموعه‌های دانشجویی هستیم

در روز نخست شصت و دومین گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور و پنجاه و هشتمین نشست مشترک معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ضمن تشریح اهداف برگزاری این گردهمایی گفت: سال گذشته در حوزه فرهنگی سال خوبی بود و همه افراد و نهادهای ذیربط مشارکت خوبی داشتند.

وی افزود: سال گذشته فضای دانشگاه‌ها پر نشاط بود. تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های دانشجویی فعالیت‌های جامع و پرنشاطی داشتند. امیدواریم امسال هم بتوانیم این فضای پرنشاط را در دانشگاه‌ها داشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش معاونت‌های فرهنگی در حوزه اعضای هیأت علمی گفت: باید برای پر رنگ شدن نقش حوزه فرهنگی در اعضای هیأت علمی، تلاش بیشتری کنیم و با برنامه‌های مدون و کارشناسی شده از این توانمندی‌ها بیشتر استفاده کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به موضوع مهارت افزایی دانشجویان گفت: اجرای برنامه‌های مهارت افزایی دانشجویان به ارتقا شرایط آینده شغلی آنها کمک می‌کند. در ضمن موجب افزایش فضای امید در دانشگاه‌ها می‌شود.

در این مراسم همچنین، دکتر مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: نیاز به همدلی بیشتر و گسترش فعالیت‌ها و تزریق امید و انگیزه به مجموعه‌های دانشجویی داریم، چرا که دشمن هجوم همه‌جانبه‌ای را در تمامی بخش‌ها آغاز کرده است. فقط با همدلی و اتحاد و برنامه‌ریزی بهتر و کار شبانه‌روزی است که می‌توانیم از این برهه عبور کنیم.

وی افزود: باید خدمات دانشجویی و رفاهی در دانشگاه‌ها را بیشتر کرده و شرایط تحصیل بهتر را برای دانشجویان فراهم آوریم، ضمن اینکه معاونان فرهنگی باید برای افزایش نشاط اجتماعی در دانشگاه‌ها فعالیت‌های خود را گسترد‌ه‌تر کنند.

در ادامه دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به افزایش مشارکت داوطلبانه دانشجویان در فعالیت‌های دانشگاهی گفت: بر اساس تجربیات گذشته به این نتیجه رسیده‌ایم که مشارکت داوطلبانه دانشجویان تنها راه برون رفت از مشکلات فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها و رفع موانع و مشکلات است.

وی در ادامه گفت: دانشگاه قلب و مغز جامعه است. کسب مدرک تحصیلی بدون کسب توانمندی مؤثر و مفید در اندیشیدن و حل مسئله، پیامد‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مطلوبی نخواهد داشت.

وی افزود: کرسی‌های آزاد اندیشی، فرصت مناسبی برای دانشجویان و دانشگاهیان است تا در یک فضای علمی و به دور از هیجان، پیرامون مسائل عرصه عمومی جامعه گفت و گو کنند.

در ادامه نشست حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به کارنامه قابل قبول دانشگاه‌ها در عرصه‌های معنوی، اخلاقی و فرهنگی گفت: متأسفانه جریانی به دنبال ناامیدی، ناتوانی و بی اعتماد کردن دانشجویان در کشور است و مسئولان فرهنگی و دانشجویی در این زمینه باید نقش خود را در دانشگاه‌ها با جدیت ایفا کنند.

حجت‌الاسلام رستمی گفت: فضای دانشگاه سالم است و اخلاق در دانشگاه‌ها موج می‌زند و دانشگاه‌ها را پیشرو اخلاق در کشور می‌دانیم چراکه دانشگاه‌ها همواره جریان‌ساز حرکت‌های معنوی و فرهنگی در کشور بوده‌اند به طوری که مراسم اعتکاف که فقط در حوزه‌های علمیه برگزار می‌شد و محجور بود اما دانشگاه‌ها آن را به یک جریان عمومی تبدیل کردند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: جریانی که دنبال ناامیدی، ناتوانی و بی‌اعتماد کردن عناصر جامعه با یکدیگر است، در دانشگاه‌ها نیز نفوذ کرده و این مهم‌ترین خطری است که می‌تواند فضای دانشگاهی ما را تهدید کند. بنابراین در این شرایط سخت نقش معاونت‌های فرهنگی و دانشگاهی به‌صورت پر ارزش و پر رنگ است و باید با جدیت برای مقابله با این بی‌اعتمادی ورود پیدا کنند.

در پایان صبح روز اول این نشست همچنین از دکتر ریاضی، معاون سابق امور دانشجویان داخل، دکترکجباف، دبیر سابق منطقه ۶، دکتر داوری، دبیر سابق منطقه ۹، دکتر باستی، دبیر سابق منطقه ۲ و دکتر هوشمند، دبیر سابق منطقه ۱۰ کشوری نیز تقدیر به عمل امد.