نشست کار گروه تغذیه صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد
نشست کار گروه تغذیه صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۹ مردادماه ۹۷ در دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور دانشجویی دانشگاه، این نشست با حضور حسن جعفری، رئیس اداره تغذیه و یارانههای صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، محمد طاهری مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه تهران و جمعی از نمایندگان دانشگاههای سطح سوم کشوری روز ۹ مرداد ماه ۹۷ در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
رئیس اداره تغذیه و یارانههای صندوق رفاه دانشجویان در حاشیه این مراسم درباره هدف برگزاری این نشست به خبرنگار سایت معاونت دانشجویی دانشگاه تهران گفت: به منظور ارتقا کیفیت غذا در دانشگاههای مناطق مختلف کشور و با تاکید وزیر محترم علوم، آشپزخانهها و خدمات تغذیه دانشجویی دانشگاههای مناطق مختلف کشور را بر اساس یک سری شاخصها رتبه بندی کردهایم.
وی افزود: صندوق رفاه با برگزاری این نشست تصمیم گرفته است که آشپزخانههای دانشگاههایی که در سطح سوم کشوری این رتبه بندی قرار دارند و از نظر معیار فضا و تجهیزات مشکل دارند را حمایت کند. از تعداد آشپزخانههای دانشگاههایی که در سه سطح رتبه بندی شدهاند، ۱۱۰ آنها از لحاظ تجهیزات و ۳۳ عدد از آنها از لحاظ فضا در سطح سوم قرار گرفتهاند.
جعفری در ادامه گفت: از پایین رتبهها شروع کرده و قصد داریم آنها ر ابه سمت صنعتی شدن ارتقا دهیم. بعد از آن به تقویت سایر رتبهها میپردازیم. در نشست امروز ۲۴ عدد از دانشگاههای سطح سوم را با الویت اصلاح فضا دعوت کردهایم. زیرا زمان اصلاح فضا فقط در تابستان (قبل از شروع سال تحصیلی جدید) امکان پذیر است ولی تجهیزات زیاد زمان بر نیست و در طول سال تحصیلی جدید نیز میتوان آن را فراهم کرد.
رئیس اداره تغذیه و یارانههای صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: صندوق ۵۰ درصد هزینه این طرح را حمایت میکند و به عنوان تشویق در اختیار این دانشگاهها قرار میدهد. این کارگروه تخصصی ارتقا و صنعتی سازی از بین نخبههای دانشگاههای دبیر منطقه از لحاظ تجربه و تحصیلات انتخاب شده است و معیارهای لازم در طول مدت دو سال مشخص شده است.
وی افزود: در این طرح اطلاعات جامعه از کل خدمات تغذیهای دانشجویی بدست آوردهایم وبرای این منظور از آشپزخانهها و مکانهای جانبی آنها مانند سردخانهها و انبارهای در مناطق مختلف کشور بازدید شده و بر این اساس و دانشگاهها بصورت کشوری رتبه بندی شدهاند. این اطلاعات را برای برای تصمیم گیری مسولان در سامانه تغذیه دانشجویی وارد کردهایم.
جعفری گفت: غیر از کمک مالی برای کمک به بحث آموزشی این طرح، سه عدد کتاب توسط این کار گروه توسط انتشارات دانشگاه تهر ان در دست انتشار است.
وی در باره برنامه آتی گفت: از آشپزخانهها شروع به اصلاح کردهایم و در مراحل بعدی سراغ سالنهای غذا خوری و مکان های جانبی دیگر هم میرویم.
مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه تهران نیز درباره برگزای این نشست گفت: نتیجه برگزاری این نشست علاوه بر تبادل تجارت در بحث تغذیه و مباحث علمی، استانداری سازی آشپزخانههای دانشگاهها است. آشپزخانههایی که تعداد آمار غذای پایین دارند باید پخت را متوقف کنند و غذای لازم از آشپزخانههای دانشگاههای همجوار تأمین شود. زیرا تمرکز دادن به این موضوع باعث کاهش هزینه سربار شامل هزینههای حاملهای انرژی و نیروی انسانی میشود.
مهندس طاهری با اشاره به جایگاه دانشگاه تهران در این رتبه بندی افزود: دانشگاه تهر ان همیشه در بحث تغذیه پیشرو بوده است. بعضی از سلف سرویسهای ما به علت اینکه تجهیزات خوبی داشتند و شرایط استاندار تغدیه در آنها رعایت میشود رتبه یک کشور را دارند مانند کوی دانشگاه ولی بعضی دیگر از دانشکدههای ما از لحاظ تجهیزات ضعیفتر هستند و نیمه صنعتی یا سنتی هستند که در حال تبدیل آنها به صنعتی هستیم.