نشست مشترک شورای معاونان آموزشی و دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد.
نشست مشترک شورای معاونان آموزشی و دانشجویی دانشگاه تهران با حضور معاون دانشجویی، معاون آموزشی و جمعی از مدیران ستادی و معاونان آموزشی و دانشجویی دانشکده ها و پردیس های دانشگاه تهران در محل باغ نگارستان برگزارشد.
در این مراسم دکتر حسن به نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه تهران ضمن تشریح اهداف و برنامه های معانوت دانشجوی در سال پیش رو گفت: یکی از سیاستهای کلان دانشگاه ارائه خدمات رفاهی از جمله خدمات خوابگاهی با کیفیت و در حد قابل قبول از لحاظ کمی است و در راستای رسیدن به این هدف گامهایی را برداشته ایم وامیدواریم که بتوانیم شرایط را بهتر کنیم.
وی افزود: یکی از برنامه ها، ارائه خدمات تغذیه ای کیفی و مناسب و همچنین خدمات وام دانشجویی است تا بتوانیم دغدغه های دانشجویان را به حداقل برساند. دنبال الگوی مناسبی هستیم تا بتوانیم هم دغدغه های دانشجویان و هم معاونان آموزشی را بر طرف کنیم و بر حسب اعلام نیاز این دو گروه باید برنامه های خودمان را ارتقا و تکمیل کنیم.
دکتر به نژاد گفت: در حال حاضر برای دانشجویان دوره روزانه در تمامی مقاطع، خدمات خوابگاهی را تدارک دیده ایم. همچنین برای دانشجویان خارجی، دوره پسا دکترا، دانشجویان و استادان فرصتهای مطالعاتی، متناسب با نیاز آنها خدمات خوابگاهی فراهم شده است.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران افزود: تنها مشکل در این زمینه درباره دانشجویان نوبت دوم است؛ برای دانشجویان دکترای در نوبت دوم با اضافه کردن بیش از هزار تختخواب این مشکل حل شده است.
وی گفت: درباره دانشجویان دوره نوبت دوم هیچ بودجه ای از طرف دولت در ردیف خدمات خوابگاهی و تغذیه در نظر گرفته نشده است. از این رو نمی توانیم تمامی خدمات دانشجویان دوره روزانه را در اختیار دانشجویان دوره شبانه نیز قرار دهیم.
دکتر به نژاد گفت: کارگاه آموزشی موفقی را برای دانش افزائی اساتید مشاور برگزار کردیم و قصد داریم کارگاه دومی را در این زمینه برگزار کنیم تا بتوانیم از تمام ظرفیت دانشگاه برای کاهش آسیب های اجتماعی و مشکلات دانشجویان به بهترین نحو و بصورت علمی استفاده کنیم.
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز ضمن تشریح اهداف این نشست گفت: هدف از این نشست، تبادل نظر درباره مسائل موجود در حوزه اموزش و امور دانشجویی بوده و این دو حوزه جزو ارکان اصلی مدیریتی دانشگاه است.
وی گفت: در حوزه برنامه ریزی آموزشی، باید نقایص را در مجموعه دانشگاه خصوصاً ستاد، شناسایی و به بدنه دانشگاه و معاونتهای آموزشی واحدها منتقل نکنیم. با این کار در تحقق برنامه و اهداف دانشگاه موفق تر میتوانیم عمل کنیم.
دکتر حسینی ضمن تشریح مسائل حوزه آموزشی گفت: یک مساله درباه فرآیند های اداری حوزه خدمات آموزشی در دانشگاه است. با تلاشهای صورت گرفته توسط همکاران در معاونت دانشجویی این مشکلات سال به سال به حداقل رسیده است. به عنوان مثال مساله ثبت نام در دانشگاه و مساله دانش آموختگان، فرآیند پیچیده و سختی داشته است. در حال حاضر با تلاشهای صورت گرفته در تمامی واحدها، کارها خوب عملیاتی شده و وضعیت بهتری را نسبت به گذشته داریم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: در مقطعی توسعه کمی دانشگاه فراتر از حد پیش بینی شده بود و ظرفیت پذیرش در مقطعی به حدود ۶۰ هزار نفر هم رسیده است. ولی در حال حاضر سیاست توسعه کمی آموزش در پذیرش دانشجو نداریم.
دکتر حسینی ضمن اشاره به ماموریتهای برنامه سوم توسعه دانشگاه گفت: یکی از این ماموریتها، ارتقا جایگاه بین المللی دانشگاه، دیگری موضوع مسئولیت پذیری اجتماعی و مورد بعدی کار آفرینی است. هر کدام از این مسائل هم به حوزه معاونت دانشجویی و هم به حوزه معاونت آموزشی مرتبط است و نیازمند یک اقدام مشترک است.
وی افزود: یکی از مشکلات حوزه آموزش بحث ساماندهی پذیرش دانشجو و آمایش رشته ها است. بعضی از رشته های موجود در دانشگاه، منسوخ شده هستند و عملکرد خود را در یک روند تاریخی از دست داه اند و نیازمند جایگزینی بوسیله رشته های جدید هستند.
در ادامه جلسه برخی از مدیران معاونت های دانشجوئی و آموزشی نسبت به ارائه گزارشی از مسائل مشترک مرتبط در حیطه های آموزشی دانشجوئی نکاتی مطرح و به تبادل نظر با معاونین محترم آموزشی و دانشجوئی پرداخته شد. این جلسه در ساعت ۱۹ به پایان رسید.