سمپوزیوم تخصصی پیشگیری و مداخله رفتارهای خودآسیب رسان در دانشگاه تهران برگزار شد.

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۲ کد : ۱۶۶۳۱ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۶۲۴
سمپوزیوم تخصصی پیشگیری و مداخله رفتارهای خودآسیب رسان در دانشگاه با حضور معاونت دانشجویی دانشگاه، ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مشاوره دانشگاه تهران، این سمپوزیوم با مشارکت دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ویژه رؤسای مراکز مشاوره، کارشناسان، متخصصان و مددکاران اجتماعی مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور، مدیران دانشجویی و خوابگاه‌ها به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، ضمن اشاره به آمارهایی در خصوص رفتارهای خود آسیب رسان، امور و اقداماتی که در دانشگاه تهران در مورد دانشجویان در معرض خطر انجام شده را تبیین کردند و به واقعیت هایی مبتنی بر شواهد در مورد بروز این گونه رفتارها اشاره نمودند و تدوین سیاست هایی در رابطه با حضور و ادامه تحصیل دانشجویان خودآسیب رسان را ضروری دانستند.
سپس آقای حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران نیز با ارائه آمارهایی از افزایش میزان رفتارهای خود آسیب رسان در میان دانشجویان به دنبال همه گیری کووید-19 ابراز نگرانی کردند و به اهمیت پیشگیری از این گونه رفتارها و شناخت عوامل موثر محیطی، زیست شناختی، اجتماعی و ... اشاره کردند.

در ادامه دکتر صفاری نیا، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تقدیر از مرکز مشاوره دانشگاه تهران در راستای توجه وافر به این موضوع، در رابطه با علل اجتماعی بروز رفتارهای خود آسیب رسان مطالبی را ارائه نمودند.
اشاره به برنامه های کشوری پیشگیری از این گونه رفتارها توسط دکتر احمد حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روانی اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گزارش آسیب شناسی بازنمایی رفتارهای خود آسیب رسان در رسانه توسط دکتر شهرام خرازی ها، پزشک و کارشناس دفتر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ارزیابی افراد در معرض این رفتارها توسط دکتر حمید پورشریفی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از دیگر مباحث مطرح در این نشست بود.

در پایان نیز دکتر محسن رضائیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه رفسنجان و رئیس جمعیت پیشگیری از رفتارهای خود آسیب رسان به نقش سازمانهای مردم نهاد در پیشگیری پرداخته و برای پذیرش جمعیت پیشگیری اعلام آمادگی کردند.

این سمپوزیوم با حضور حدود 350 نفر از رؤسای مراکز مشاوره، کارشناسان ، متخصصان و مددکاران اجتماعی مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور، مدیران دانشجویی و خوابگاه‌ها به صورت مجازی (پلتفرم اسکای روم) در تالار امیر کبیر دانشگاه تهران برگزار شد.